Jeg tror nu allikevel vi maa holde kursen dit og faa kapteinen i tale,“ mente Dale. „Kanske han kan ha hørt noget om luftskibet. Slik som vi holder paa her, synes jeg det er som at lete efter en naal i et høilass.“ Han vendte baugen mot damperen. Imidlertid hadde Tony tat kikkerten fra Jack og stirret ivrig paa skibet. Saa ropte han pludselig: „Se, Dale,

«Helge, der har været en andenHan stod stille og saa paa hende: «Saa har der været en anden du . Det kunde været mig og saa blev det en anden. Jamen jeg vil ha dig jeg bryr mig ikke om det nu vil jeg ha dig, for du har lovet mig det engangDa hun forskræmt forsøkte at gli forbi ham, tok han hende voldsomt ind til sig.

Kan De ikke si mig, hvordan kom De til at bli glad i Helge hvadfor egenskaper ved gutten er det, som har gjort, at De valgte ham faa høre?» «JaSaa lo hun. «Det er ikke akkurat saan at si vi blev altsaa glad i hinanden da .» «NaaHan lo ogsaa. «Ja det var dumt spurt, Jenny. Det var akkurat som jeg skulde ha glemt, hvordan det var at være ung og forelsket ikke sandt?» «Ikke sandt!

Han mente man kunde benytte sig av pastor George Lewis fra Ottawa menighet til at holde julepræken; men menigheten hadde nu anden gang handlet paa egen haand stik imot W. U.’s vilje. Folk var grepet av Guds ord og naar ordet begynder at virke i hjertene, vil folk ha møter. Da er man ikke tilfreds bare med høimesseprækenen.

«Men HelgeJenny saa op paa ham. «Jeg har jo ikke sagt et ord om din mor jo!» «Du sa: min mor er ikke slik, sa du.» «Nei det gjorde jeg ikke. Min mor , sa jeg.» « Min mor, sa du. At du ikke liker hende, faar bli saa sin sak, skjønt endda kan du da ikke ha grund . Men du kunde gjerne huske paa, det er min mor du snakker om. Og jeg er glad i hende allikevel, slik hun er .» «Helge!

Altid var han den første til at møde sin fader; thi det tyktes os begge, som vi ikke kunde leve hinanden en dag foruden. GUNNAR. Ørnulf, Ørnulf! DAGNY. Sigurd, Sigurd, det blir ham det tungeste! Nej og dog, det kan jo ikke dølges Min søn! Hvor er han? GUNNAR. Thorolf er dræpt! ØRNULF. Dræbt! Thorolf? Thorolf? Ha, du lyver! GUNNAR. Jeg gav mit varmeste hjerteblod for at vide ham ilive!

«Ja tak » Helge stod litt uviss og forlegen og saa rundt paa de andre. «Det skulde være svært moro, men » og han vendte sig tillidsfuldt mot frøken Winge med det lyse ansigt og den venlige stemme: «Dere kjender jo hinanden og ja, er det ikke hyggeligst for dere da at slippe og ha med en fremmedplumpet han ut og lo forlegent.

Var det ikke bedre at man begyndte at tænke paa at gi presten en hæderlig avsked end at tænke paa opbyggelsesmøter? mente han. John Asber var av samme mening. Han mente man burde ha en tilstelning for at faa litt penger til presten, for eksempel etbasket partyeller enprogressive supper.“ Det var klart for alle at det begyndte at gjære, og at menigheten var delt i to retninger.

Jeg vil ikke ha' nogen ind kammerset til mig. Ikke nogen, hm. Kan du skønne, du, hvor han har fåt penge fra? HEDVIG. Han har visst fåt af Gråberg. GINA. Å langt ifra. Gråberg sender jo altid pengene til mig. HEDVIG. han ha' fåt sig en flaske borg et steds. GINA. Stakkers gamlefar, de borger nok ikke ham noget. Nej men, Ekdal, er du alt der igen! Tænk, at du kommer nu, far!

Men da han hadde set hende ligge der han hadde jo raset over det med, fortvilet . Han vilde jo ikke ha sluppet hende allikevel. Hvad hun hadde gjort han vilde frikjendt hende hjulpet hende, budt hende sin tillid, sin kjærlighet endda.