MARGIT. Hvad vilde du svare, hvis høvisk han bad om din tro? SIGNE. Jeg vilde svare, jeg er for glad til at tænke bejlere eller sligt. MARGIT. Men hvis han var mægtig? Hvis hans hus var rigt? SIGNE. Å, var han end konge, med hallen fuld af dyre klæder og røden guld, det skulde lidet mig friste.

Ja, ét er mig dog i det mindste klart: at De bør holde noget mer i ære forsynligheden; tænk Dem blot, ifald De skrev et digt idag og satte al den dyre restbeholdning ind deri, som De lager har af poesi, og fandt, De intet havde mer tilbedste, når De imorgen digtede det næste; da fik kritiken Dem nok i kalotten.

»Død og Pine, vær lidt forsigtigråbte jeg. »Der er to dyre Glasvaser indi; Pakken skal til SmyrnaDet hjalp, det hjalp storartet. Manden bad i hver Bevægelse, han gjorde, om Forladelse for, at han ikke straks havde anet vigtige Ting inde i Tæppet.

Det er derfor han er blevet saa storsnudet; men han skulde dyre død bare tie stille. Jeg kan endnu mindes de dage da vi vilde været glade ved en femkroning for et strileslæb. Nei jasaa, saa Jonas snakker om kapitalistDick blev ganske hæs af bevægelse. Han bøiet sig helt frem over bordet til mig og hvisket: «Ved du at han vilde sælge «Styggen»?» «Sludder, aldrig i verdensagde jeg.

Jenny og jeg snakket netop om Dem skjønte ikke, vi aldrig saa Dem. Vi hadde netop bestemt at gaa hitop paa lørdag og se efter Dem faa Dem med ut paa litt moro efterpaa. Har De faat no værelse da?» «Nei desværre. Jeg bor paa hotellet endda. Alle værelserne er saa dyre saa .» «Jamen det blir da ikke billigere paa hotellet? De gir vel mindst 3 frc. døgnet. Ja det kunde jeg tænke.

Jeg sørget for hende paa alle maader, bad hende være forsigtig med den pene kjolen, som hun havde faaet hos onkel Dick. Og undskyld frøken, skal vi ikke lægge den hatten forsigtig ned i salonen. Onkel Dick vil ikke lige, at den dyre presenten hans bliver ødelagt; og gid frøken, der har De faaet en flæk paa det sjalet som onkel Dick betalte tyve kroner for.

«Ja du har jo bodd i utlandet noksaa længe nu . Sommetider har jeg tænkt paa at skrive til dig men det blev aldrig. Heggen bor her i huset han og, ser jeg .» «Ja. Jeg skrev og bad ham leie for mig et atelier men de er saa dyre og vanskelige at faa fat paa her i byen. Men dette værelset har jo ganske godt lys .» «Jeg ser, du har endel billeder staaende ja