Der var saa meget ved Gram, som, skulde gjøre det naturlig, om de blev venner. Egentlig hadde de jo gaat igjennem meget av det samme. Der var noget saa ungt og tillidsfuldt i hans væsen overfor hende. Dette «ikkesandt» og «synes De ikke», som han altid kom med. Hans snak igaar om at han var forelsket i hende eller trodde, han var det, som han sa. Hun lo litt for sig selv.

Men det gjorde jeg aldeles ikke » «Det hadde nu vel ogsaa været svært meget ædelhetsa Jenny og smilte. «Jeg vet ikke. Saan skulde man vel føle, hvis man virkelig elsket. Ikkesandt? Men vet De, hvad jeg synes er rart? At mødre altid er saa litet venlig stemt mot sine sønners kjærester? For det er de altid.» «En mor synes vel, ingen kvinde er god nok til gutten hendes

Fransiska passer akkurat til hende ikkesandt det er saa kapriciøst men Jenny er lyst og frisk og greit.» «Jeg er opkaldt. Det er familienavn i min fars slegtsa hun for at si noget. «Hvad tænker De Dem for eksempel ved Rebekkaspurte han om litt. «Jeg vet ikke. Er det ikke ganske pent da? Forresten litt haardt og klaprende kanske

Men det gaar ikke an, naar man har morgenstellet i et hus, Gram.» «Jamen til frokost ialfald de kunde da greie sig paa haaret og ta paa en slik som den der ikkesandtHan reddet i det samme en tekop, som hun holdt paa at rive ned med ærmesnippen.

For mor var det nok, at hun var min kjæreste. Ja saa slog Titti op » «Var De svært bedrøvetspurte Jenny sagte. «Ja. Jeg var det. Jeg kom egentlig ikke helt over det, før hernede. Men det var vist mest min forfængelighet, som led. Ikkesandt hvis jeg hadde elsket hende ordentlig, saa maatte jeg jo for eksempel ha ønsket, hun skulde bli lykkelig, da hun giftet sig med en anden?

Vil du sætte paa tevandet nu eller skal vi koke artiskokkerne først? De kommer vel snartHun drev bortover gav sig til at re op sengen. «Vi kunde kalde paa Marietta men vi gjør det hellere selv, ikkesandt, Jenny? Jo. Hun skriver, Hans Hermann er gift. I forrige uke. Hun er nok langt paa vei allerede » Jenny la bort fyrstikæsken. Hun saa ængstelig over paa Fransiskas lille hvite ansigt.

Du var jo enig med mig i det, at det var rigtigst, jeg flyttet hjemGert Gram nikket. De hadde sat sig i sofaen, tæt ind til hinanden. Jennys hode laa mot hans bryst, saa han ikke kunde se hendes ansigt. «Du jeg var paa Bygdø idag Gert. Jeg gik der som vi gik forleden. Vi tar ditut sammen igjen snart ikkesandt skal vi gjøre det iovermorgen, hvis veiret holder?

«Ja, jeg saa, De hadde skrevet Dem ind oppe i foreningenHun blev litt rød i det samme, for hun kom til at tænke paa, om han trodde, hun hadde undersøkt det. «Ja, jeg tror, det er pent. Igrunden er der faa navn, som er pene eller stygge, ikkesandt? Hvis man kjender nogen, som heter det, kommer det an paa, om man liker dem eller ikke.

Du kan jeg ikke faa prøve at sætte det saan moderne med bukler aa jo daFransiska rendte det lange, blonde haar gjennem fingrene. «Sit stille da. Der var brev til dig imorges jeg tok det med op fandt du det? det var fra den lille broren din, ikkesandt!» «Josa Jenny, og hun lo. «Var det leven blev du gla?» «Du kan skjønne det var leven.

Og vi blir det mere og mere bestandig ikkesandt naar vi nu forandrer os, saa er det jo bare, at vor kjærlighet vokser? Det er da ingenting at være ræd for? Vi er blit to glade mennesker det er forandringen.