Imidlertid skal jeg læse denOg han vendte sig igjen ind til Bordet. Der sad jeg. Turde jeg bede om en Krone? Forklare ham, hvorfor der altid var Feber? vilde han ganske sikkert hjælpe mig; det var ikke første Gang. Jeg rejste mig op. Hm! Men sidst, jeg var hos ham, havde han klaget sig for Penge, endog sendt Regningsbudet ud, forat skrabe sammen til mig.

Endda hun var sikker paa, at Cesca holdt av Ahlin. Var det ham, som ikke brød sig om hende mere ? Cesca hadde hat det vondt det aar, hun hadde været gift, det skjønte Jenny. Hun var blit saa liten og forknyt. Forfærdelig smaat hadde de hat det, og Cesca sat time efter time om kvelden inde paa Jennys sengekant og klaget sine huslige gjenvordigheter.

Jenny kan en mands kjærlighet aldrig kommer over det?» «Den burde. Du har jo vist siden, at du vilde være hans gode, trofaste hustru. I vinter, du slæpte og slet og klaget ikke. I vaar, han var syk du vaaket nat efter nat, pleiet ham uke efter uke .» «Det var ikke nogentingsa Cesca ivrig. «Han var saa snil og taalmodig og han hjalp det han kunde med mit slit, som du sier.

Hvorfor . Fordi hun selv var saa grænseløst fattig, og fordi hun hadde klaget sin nød til ham, som hun trodde var like saa arm som hun og saa han hadde vist hende, at han var rik og gladelig budt hende en liten hjælp av sin rigdom. Saa hadde hun følt sig ydmyget og bedt ham gaa. Saan var det vist. Ta mot hjælp av en kjærlighet uten at kunne gi noget imot, det hadde hun altid syntes var usselt.

Vil du det helst av alt i verden?» «Jeg er saa glad i dig HelgeHun graat fortvilet og sagte. «Taksa han. Og han tok og kysset hendes haand. «Du kan jo ikke for, stakkars liten, at du ikke elsker mig. Det vet jeg nok.» «Helgeklaget hun bønlig. «Du kan ikke si det Jenny, at jeg skal bli, for du kan ikke leve uten mig.

«Jeg synes, du skulde la det være en stund, Jenny. Og ikke røke svært litet ialfald. Du har jo klaget over dit hjerteHun svarte ikke. «Igrunden er du jo enig med mig angaaende de menneskene. Jeg skjønner ikke, at du gidder nedlate dig til at være sammen med dem paa den maaten » «Undertidensa hun sagte. «Saa trænger man bedøvelse, rent ut sagt.